ClickCease

GPS-RTK Board - NEO-M8P-2 (Qwiic)

Artikelnummer:  

GPS-15005

Beschikbaarheid: In voorraad

€179.95
€ 179,95
0 Incl. BTW: € 217,74 

Standaard GPS heeft een nauwkeurigheid van 3 meter, maar deze GPS-module heeft een nauwkeurigheid van 2,5 cm!

De SparkFun GPS-RTK is een krachtig breakout-board voor de NEO-M8P-2-module van u-blox. Deze NEO-M8P-2 is voor zeer nauwkeurige GNSS- en GPS-locatiebepaling, waaronder RTK (Real Time Kinematics). Een GPS-ontvanger die RTK kan ontvangen, neemt de normale signalen van de GPS-satellieten samen met een RTCM-correctiestroom en berekent vervolgens uw locatie in realtime met een nauwkeurigheid van 2,5 cm.

De NEO-M8P-2 is uniek omdat hij in staat is tot zowel rover- als base-station functionaliteit. In de survey-in mode is hij een base-station en is hij in staat om de RTCM 3.x correctiegegevens te leveren.

De GPS-RTK heeft vier communicatiepoorten: USB (die ook kan werken als COM-poort), een UART (3,3 V TTL), een I2C-poort (via de twee Qwiic-connnectors of de soldeeraansluitingen) en een SPI-poort. Sparkfun heeft ook een Arduino-bibliotheek voor u-blox-modules gemaakt, om het lezen en besturen van de GPS-RTK gemakkelijk te maken.

De NEO-M8P vereist een goede GPS/GNSS-antenne met een metalen schijf van 10 cm er onder die als grondvlak dienst moet doen.

Meer informatie is beschikbaar op de website van Sparkfun.

Klantenscore: 9,0 / 10 op basis van

SparkFun, GPS-RTK Board - NEO-M8P-2 (Qwiic), GPS-15005, SparkFun modules, Fabrikanten