RFID reader leest meerdere tags op een afstand tot 60 cm

De SparkFun Simultaneous RFID Tag Reader heeft vele voordelen ten opzichte van andere RFID lezers. Zo kan deze lezer meerdere tags gelijktijdig lezen. Tevens is de leesafstand van de tags veel groter en u kunt uw eigen data op de tags schrijven. Dit board leest EPCglobal Gen 2 tags tot 150 tags per seconde. Het schrijven van tags is mogelijk in 80 ms. Het board heeft een instelbare uitgangsvermogen van 0dBm tot 27dBm. Dit betekent dat u tags kan lezen tot zelfs 5 meter met een externe UHF RFID antenne of tot 60 cm met de antenne die op het board zit. De Simultaneous UHF RFID Reader kan via een USB naar serieel omzetter met een computer verbonden worden of kan als shield op een Arduino board geplaatst worden.

  Meer info    

Versie 2 van de populaire BLE Nano heeft de nieuwe Nordic nRF52 chip

De BLE Nano is een heel klein Bluetooth Low Energy (BLE) ontwikkelboard. De Nano 2 is ontworpen als ‘drop-in replacement', met exact dezelfde afmetingen en in de meeste gevallen, zonder dat u de firmware code hoeft te veranderen. Dit nieuwe ontwikkelboard heeft een U.FL connector voor een externe NFC antenne en u heeft extra rekenkracht van de nieuwe nRF52832 SoC. Om de Nano 2 te programmeren, heeft u het DAPLink v1.5 USB board nodig dat onderdeel is van de BLE Nano Kit. Software ontwikkeling is mogelijk met Nordic's SDK, mbed.org of RedBear's open source Arduino Library voor de nRF5x. U kunt gebruik maken van de Nordic Apps voor iOS en Android.

  Meer info    

Breng uw ontwikkelboard tot leven met de nieuwe TeensyView

Met de SparkFun TeensyView voegt u eenvoudig een klein wit-op-zwart OLED toe aan uw Teensy ontwikkelboard. Het 128x32 display wordt met het populaire SSD1306 IC bestuurd. Het is een mooie manier om informatie en data weer te geven. Het display past perfect op Teensy 3.x boards. De TeensyView heeft geen header connectors. U kunt zelf headers kiezen die het beste voor uw toepassing geschikt zijn.

  Meer info    

Deze ESP32 module met WiFi en BLE is ideaal voor productie

De ESP-32S Wifi Bluetooth combo module is een extra krachtig draadloos platform met laag energieverbruik, dat gebaseerd is op de Espressif ESP32 chip. De ESP32 is de super-versie van de populaire ESP8266. De ESP-32S module heeft een dual-core processor, 448 KByte ROM, 520 KByte SRAM,16 KByte SRAM in RTC, 802.11 b/g/n/e/I Wi-Fi, Bluetooth v4.2 BR/EDR & BLE, PCB antenne, klok en interface schakelingen. De module heeft een metalen afscherming en voldoet aan CE.

  Meer info