Ontwerp eenvoudig interactieve projecten met licht, geluid en beweging

Het Spectacle platform is voor ontwerpers die interactieve projecten met licht, geluid en beweging willen maken zonder dat uitgebreide kennis van elektronica en programmeren noodzakelijk is. Het maken van een Spectacle schakeling is net zo eenvoudig als het inpluggen van hoofdtelefoons en het programmeren is als een spelletje met woorden. Met de Spectacle Web App programmeert u ieder board in enkele minuten. Een Spectacle project bestaat uit tenminste twee boards: één Director Board en één van de andere Spectacle boards. Er zijn boards voor ledstrips, speakers, servo's, knoppen en voor het herkennen van beweging.

  Meer info    

Camera met beeldherkenning ondersteunt Python scripts

De OpenMV M7 Camera is een klein microcontrollerboard met camera waarmee u eenvoudig toepassingen maakt met beeldherkenning. Het beste van de OpenMV is dat het niet alleen beelden opslaat, maar dat het ook gezichten kan detecteren, kleuren kan volgen, QR code kan lezen en nog veel meer. De OpenMV kan met high-level Python scripts geprogrammeerd worden. Python maakt het werken met beeldherkennings-algoritmes veel makkelijker. Met de OpenMV Cam kunt u via beeldherkenning de in- en uitgangen besturen. De camera heeft onder andere een SPI bus, I2C bus, UART, ADC en DAC.

  Meer info    

Met deze sensor kunt u de luchtkwaliteit in huis meten

De CCS811 is een digitale gas-sensor oplossing dat een uitgebreide reeks vluchtige organische stoffen (VOS) kan meten voor het bewaken van de luchtkwaliteit in huis. De CCS811 verzorgt een intelligente berekening waarbij de sensor data naar een totale waarde van vluchtige organische stoffen (TVOC) of naar een koolstofdioxide-equivalent (eCO2) niveau wordt omgezet. De CCS811 is voorzien van een metal oxide (MOX) gas sensor en een geïntegreerde MCU met ADC en I2C interface. Op het breakout board zijn alle noodzakelijke aansluitingen van de CCS811 beschikbaar inclusief een aansluiting voor een NTC om de temperatuur te bepalen.

  Meer info    

Bekijk de data tussen twee Bluetooth apparaten met deze BLE Sniffer

Deze USB-BLE module van Adafruit is met speciale firmware geprogrammeerd waarmee het een Bluetooth Low Energy sniffer is geworden. U kunt de data tussen twee BLE apparaten vangen en opslaan in bijvoorbeeld Wireshark. Wireshark is een open source netwerk analyzer waarmee u de data kan weergeven tot op packet level, met handige descriptors om de waardes te kunnen begrijpen. De module is ook leverbaar als USB naar BLE adapter waarmee u eenvoudig uw computer kunt laten praten met uw smartphone en tablet via een standaard seriële verbinding.

  Meer info