GSM 3G kit met data-abonnement en cloud service

De Electron is een ontwikkelplatform om GSM 3G elektronica projecten en producten te maken. De kit heeft een Particle SIM-kaart (Nano 4FF) en een voordelig data-abonnement voor toepassingen met een beperkte hoeveelheid data. U krijgt 3 maanden gratis van het Particle 1MB data per maand abonnement. De Electron Kit biedt ook de Particle ontwikkeltools en cloud platform voor het beheer en de communicatie met de nieuw aangesloten hardware. De Electron kan via de VIN (3.9V–12VDC) pin, de USB Micro-B connector of de meegeleverde LiPo batterij gevoed worden. Deze Electron werkt op 900/1800 MHz voor gebruik in Europa.

  Meer info    

Arduino compatibel board met LoRa en GPS

De Seeeduino LoRaWAN met GPS is een Arduino ontwikkelboard met LoRa. Het is gebaseerd op de Arduino Zero ATSAMD21G18, Quectel GPS L70 en de RHF76-052AM LoRa module. De Seeeduino LoRaWAN is compatibel met LoRaWAN Class A/C en ondersteunt een aantal frequenties, waaronder 868Mhz. Het board heeft een chip voor het beheer van een LiPo batterij, waardoor het board via de USB interface opgeladen kan worden. De GPS L70 module van Quectel gebruikt de geavanceerde AGPS technologie EASYTM (Embedded Assist System) en de AlwaysLocate methode om bij laag energieverbruik toch snel positie te kunnen bepalen zelfs binnenshuis. We leveren ook een voordeliger Seeeduino LoRaWAN zonder GPS.

  Meer info    

WiFi en BLE IoT module is programmeerbaar met MicroPython

WiPy 2.0 is een klein WiFi & Bluetooth IoT ontwikkelplatform en is met MicroPython programmeerbaar. Met een WiFi bereik van 1 km, de geavanceerde Espressif ESP32 chip en de dubbele processor, is de WiPy een perfecte oplossing voor het Internet of Things. Pycom heeft een krachtige en gebruiksvriendelijke Python API geschreven, zodat u optimaal gebruik kan maken van iedere mogelijkheid die de hardware biedt.

  Meer info    

Portable programmer heeft een display en een oplaadbare batterij

Het Duitse bedrijf Segger is bekend van de populaire J-Link, de industrie standaard voor JTAG ISP. Segger heeft nu een nieuwe versie van hun portable programmer uitgebracht. De Flasher Portable is een programmeer tool voor microcontrollers met on-chip en/of extern flash geheugen. Met deze programmer is het eenvoudig om firmware updates uit te voeren zonder dat een laptop en voeding nodig zijn. De Flasher Portable PLUS heeft een klein grafisch display, een interne oplaadbare batterij en ondersteunt ARM, Cortex, PowerPC en Renesas RX.

  Meer info