ClickCease

Qwiic Button - Red LED

Meer afbeeldingen

  • Qwiic Button - Red LED BOB-15932
  • Qwiic Button - Red LED BOB-15932
  • Qwiic Button - Red LED BOB-15932

Qwiic Button - Red LED

Artikelnummer:  

BOB-15932

Beschikbaarheid: In voorraad

€3.95
€ 3,95
0 Incl. BTW: € 4,78 

Drukschakelaars zijn een gemakkelijke en tactiele manier om te communiceren met een microcontroller. Om de schakelaar aan te kunnen sluiten en te kunnen uitlezen vraag zowel hardwarematig als in de software de nodige maatregelen. Zo moet u rekening houden met debouncing, polling en bedrading van pull-up weerstanden. De Qwiic Button, een eenvoudig te gebruiken I2C-module met ingebouwde rode LED, vereenvoudigt al die vervelende taken. Met behulp van het Qwiic Connect-systeem is het gebruik van de knop net zo eenvoudig als het aansluiten van een kabel en het laden van vooraf geschreven code.

Elke Qwiic Button heeft een configureerbaar I2C-adres, zodat u meerdere schakelaars via Qwiic in serie kunt aansluiten en toch elk afzonderlijk kunt adresseren. Een voorbeeld laat zien hoe eenvoudig het is om een Qwiic Button te configureren voor elk I2C-adres dat u wenst.

Naast het laten knipperen van de LED en het zorgen voor goede debouncing, heeft de Qwiic Button configureerbare interrupts die kunnen worden geconfigureerd om te activeren bij een druk op de knop. De Qwiic Button heeft een FIFO-register aan boord. Hierin wordt bijgehouden wanneer de knop wordt ingedrukt. Dit betekent dat code op uw microcontroller geen waardevolle verwerkingstijd hoeft te verspillen door de status van de knop constant te controleren. In plaats daarvan is slechts een kleine functie nodig die kijkt wanneer de knop ingedrukt werd.

Meer informatie is beschikbaar op de website van Sparkfun.

Klantenscore: 9,0 / 10 op basis van

SparkFun, Qwiic Button - Red LED, BOB-15932, Human Input, Interfacing