LoRa Gateway - 1-Channel (ESP32)

Item no.:
WRL-18074
€ 45,38 € 37,50
Niet op voorraad

Customer Reviews

Beoordeeld met 9.0 van 10 - Gebaseerd op 1786 reviews

De SparkFun 1-kanaals LoRa Gateway is een krachtige netwerkmodule geschikt voor drie verschillende netwerken. Dit is mogelijk dankzij de ingebouwde ESP32 WROOM-module en een RFM95W LoRa-modem. De RFM95W verzorgt de communicatie op de 868/915 MHz-band terwijl de ESP32 zorgt voor Bluetooth- en Wifi. Eén van de ideale toepassingen is om LoRa-berichten om te zetten in datapakketten die u via internet kunt bekijken. Het is een perfect, voordelig hulpmiddel om een tiental LoRa-apparaten te monitoren en hun berichten door te sturen naar de cloud.

De Sparkfun hookup guide beschrijft hoe u de module met de Arduino IDE programmeert, hoe u een LoRa-gateway met één kanaal creëert en ten slotte hoe u de module registreert op The Things Network als 'ontwikkelings'-router.

De RFM95 kan met Arduino-code worden ingesteld om de frequenties 915 MHz (US) of 868 MHz (EU) te gebruiken.

Om de 868 MHz-zendontvanger op de gateway te gebruiken, hebt u een antenne nodig, waarvoor u twee keuzes heeft, namelijk een stuk draad van 86 mm die op de antenneaansluiting op de print gesoldeerd wordt (een extra gat op de print dient hierbij als trekontlasting) of u kunt een antenne met een U.FL-connector gebruiken voor betere prestaties.

Meer informatie is beschikbaar op de website van Sparkfun.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
Wellicht bent u ook geïnteresseerd in de volgende producten: