Pulsed Radar Breakout - A111

Item no.:
SEN-16826
€ 72,54 € 59,95
Op voorraad

Customer Reviews

Beoordeeld met 9.0 van 10 - Gebaseerd op 1780 reviews

Met een radar kan zeer nauwkeurig een afstand gemeten worden, maar deze techniek is ook bruikbaar voor het meten van snelheid, beweging of bewegingsdetectie. We hebben het hier dan niet over een eenvoudig meetsysteem dat werk met ultrasoon geluid of infrarood licht, maar over een radarsysteem dat werk met elektromagnetische golven op een frequentie van 60 GHz. De basis van de unit is de A111, een gepulseerde coherente radar (PCR). Deze door het Zweedse bedrijf Acconeer AB ontwikkelde single-chip oplossing, wordt compleet geleverd met een geïntegreerde antenne en een SPI-interface die kloksnelheden tot 50 MHz kan halen.

Hoewel de A111 voornamelijk gebruikt wordt voor afstandsdetectie, ondersteunt hij ook toepassingen zoals het detecteren van gebaren, bewegingen, materiaal en snelheid op afstanden tot twee meter. Voor de A111 heeft SparkFun de Pulsed Radar Breakout ontwikkeld. Deze bevat een 1,8-V-regelaar, zet de spanningsniveaus om naar waarden die verder verwerkt kunnen worden en kan hij met een 0,1 inch header aangesloten worden op bijvoorbeeld een Raspberry Pi.

Acconeer heeft een visualisatietool ontwikkeld die in Python is geschreven en die het verzamelen van gegevens in realtime demonstreert.

Meer informatie is beschikbaar op de website van Sparkfun.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
Wellicht bent u ook geïnteresseerd in de volgende producten: