ClickCease

GPS-RTK2 Board - ZED-F9P (Qwiic)

Artikelnummer:  

GPS-15136

Beschikbaarheid: In voorraad

€199.95
€ 199,95
0 Incl. BTW: € 241,94 

Standaard GPS heeft een nauwkeurigheid van 3 meter, maar deze GPS-module heeft een nauwkeurigheid van 1 cm!

De SparkFun GPS-RTK2 is een krachtig breakout-board voor de ZED-F9P-module van u-blox. Deze ZED-F9P is het topmodel voor zeer nauwkeurige GNSS- en GPS-locatiebepaling, waaronder RTK (Real Time Kinematics). Een GPS-ontvanger die RTK kan ontvangen, neemt de normale signalen van de GPS-satellieten samen met een RTCM-correctiestroom en berekent vervolgens uw locatie in realtime met een nauwkeurigheid van 1 cm drie-dimensionaal.

De ZED-F9P is uniek omdat hij in staat is tot zowel rover- als base-station functionaliteit. In de survey-in mode is hij een base-station en is hij in staat om de RTCM 3.x correctiegegevens te leveren.

De GPS-RTK2 heeft vijf communicatiepoorten: USB-C (die ook kan werken als COM-poort), twee UART (3,3 V TTL), een I2C-poort (via de twee Qwiic-connnectors of de soldeeraansluitingen) en een SPI-poort. Sparkfun heeft ook een Arduino-bibliotheek voor u-blox-modules gemaakt, om het lezen en besturen van de GPS-RTK2 gemakkelijk te maken.

De ZED-F9P vereist een goede GPS/GNSS-antenne met een metalen schijf van 10 cm er onder die als grondvlak dienst moet doen.

Meer informatie is beschikbaar op de website van Sparkfun.

Klantenscore: 9,0 / 10 op basis van

SparkFun, GPS-RTK2 Board - ZED-F9P (Qwiic), GPS-15136, SparkFun modules, Fabrikanten