SGP40 Air Quality Sensor - VOC Index (Qwiic)

Item no.:
SEN-18345
€ 22,39 € 18,50
Op voorraad

Customer Reviews

Beoordeeld met 9.0 van 10 - Gebaseerd op 1799 reviews

De SGP40-luchtkwaliteitssensor is gebaseerd op de CMOSens-technologie van Sensirion. Hij is uitgerust met een metaaloxide-sensor (MOx) met geregelde micro-verwarming en levert een beeld op van de kwaliteit van de lucht binnenshuis. Daarbij is de meetwaarde van vluchtige organische stoffen (VOC) op vochtigheid gecompenseerde. Zowel het detectie-element als het VOC-algoritme hebben een ongeëvenaarde robuustheid tegen vervuilende gassen die aanwezig zijn in toepassingen in de echte wereld. Dit zorgt voor een unieke stabiliteit op lange termijn. Ook is de drift zeer laag evenals de variatie van sensor tot sensor.

De SGP40 levert een digitale waarde van de hoeveelheid veelvoorkomende VOC-gassen die aanwezig zijn in een binnenomgeving en deze waarde kan worden gecombineerd met het VOC-indexalgoritme van Sensirion om de relatieve intensiteit van VOC-gebeurtenissen te detecteren in verhouding tot de gemiddelde metingen in een periode van 24 uur.

Voor de sensor heeft SparkFun bibliotheken met software voor Arduino en Phyton.

Meer informatie is beschikbaar op de website van Sparkfun.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
Wellicht bent u ook geïnteresseerd in de volgende producten: